GSM verzekering

Tegenwoordig heeft iedereen wel een gsm bij de hand. De mobiele telefoons worden steeds innovatiever en we zijn er ook steeds vaker mee bezig. Het bevat onze belangrijke documenten, contacten, foto’s van familie en vrienden en veel meer. Het is dus niet verassend dat we onze gsm dan ook overal mee naartoe nemen.

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Echter vergroot dit de kans op risico’s. We kunnen het ergens vergeten, het kan vallen uit onze tas of iemand gaat ermee vandoor. Dit zijn dus enkele redenen waarom sommige mensen een gsm verzekering aansluiten. Maar wat houdt zo een verzekering precies in en heb je het wel nodig?

Wat is een gsm verzekering?

Diverse grote telecom winkelketens, webwinkels en zelfs providers bieden verzekeringen aan voor mobiele telefoons. Dit soort verzekering biedt dekking tegen verlies, diefstal of schade van een mobiele telefoon. Omdat een mobiele telefoon vaak een dure aanschaf is en men het vaak meeneemt nemen veel mensen een verzekering voor hun gsm. Het kenmerk van elke verzekeringmaatschappij is dat zij de klanten tegen een bepaald bedrag verzekeren. De premie die je betaalt is een vergoeding voor het risico die de verzekeraar voor je dekt, in dit geval een gsm. De premie is dus gelijkwaardig aan de waarde van jouw gsm.

De premies die worden gevraagd door verzekeringen voor mobiele telefoons kunnen verschillen van elkaar. Dit omdat elke merk mobiele telefoon een ander prijskaartje heeft hangen. Wanneer je een verzekering afsluit voor een mobiele telefoon bij een telefoonwinkel krijgt deze partij een percentage van je maandelijkse premie betalingen. Wanneer keert een verzekeraar uit? In veel gevallen keert een verzekeraar alleen uit bij de onderstaande situaties:

Diefstal met braakschade: verzekeraars dekken over het algemeen alleen de diefstal van een mobiele telefoon wanneer er zichtbare schade is. Laat je je telefoon ergens liggen of valt het uit je zak, dan kom je niet in aanmerking voor een uitkering.

Overval: wordt je overvallen en gaat men ervandoor met je mobiele telefoon dan kom je wel in aanmerking ervoor. Je moet dan met een bewijs komen dat je telefoon is gestolen, bijvoorbeeld een politieverklaring.

Schade: wanneer er buiten jouw schuld en zonder opzet schade ontstaat aan je mobiele telefoon, keert de verzekeraar de ontstane schade uit. In zo een geval moet je bewijzen dat de schade niet opzettelijk is ontstaan.

Oneigenlijk gebruik: wanneer er met je mobiele telefoon nadat het is gestolen kosten worden gemaakt (bellen, sms’en) dan wordt dit voor je vergoed. Je krijgt alle schade tussen het moment van diefstal en het moment dat je je telefoon en simkaart hebt laten blokkeren van de verzekeraar terug.

 

Voordat je een verzekering afsluit moet je ook op de hoogte zijn van de algemene voorwaarden. Hierin staat geschreven waartegen je bent verzekert en wat er wordt uitgesloten. Verder staat er de minimale contractduur, de opzegtermijn, de rechten en plichten van de verzekerde en andere beperkende of uitsluitende bepalingen.

Verzekeringen zijn een must in het leven. Je weet nooit wat er mis kan gaan en je wilt natuurlijk voor elk probleem gereed zijn. Een smartphone gebruik je dagelijks en vele mensen gebruiken het om hun zaken te regelen en om belangrijke documenten erin te bewaren. Je doet daarom je best om je smartphone te beveiligen. Online vindt je dus de beste telefoon verzekering van 2019. Dat maakt het voor de gebruiker ook makkelijker om zijn smartphone te verzekeren. Houd daarom de verschillende aanbieders in de gaten en kijk voornamelijk naar goede aanbiedingen. Met een smartphone verzekering aanbieding kun je veel geld besparen als het om een abonnement gaat.

Is een gsm verzekering nodig?

Heb je dus een verzekering voor je smartphone nodig? Dat is een persoonlijke keuze die geheel bij jou ligt. Zelf kun je een inschatting maken of je het wel nodig hebt. Ben je  heel zuinig met je telefoon en breng je het niet overal met je mee, dan heb je betaald voor een verzekering maar verder gebeurd er niks mee. Gebeurt er wel iets, dan is het te hopen dat wat er is gebeurd ook onder de polis valt. Vaak ben je  ook ongemerkt dubbel verzekerd met een verzekering voor je mobiele telefoon. Diefstal uit je woning valt bijvoorbeeld al onder een inboedelverzekering.

Veel inboedelverzekeringen dekken tegenwoordig ook spullen die meegenomen worden. Ook reisverzekeringen dekken vaak diefstal van  mobiele telefoons. Weeg bij de keuze voor een mobiele telefoon verzekering  dus goed af welke verzekeringen je reeds hebt lopen en hoe groot het risico is dat je je mobiele telefoonverzekering werkelijk nodig gaat hebben.Ten slotte is er op nieuwe mobiele telefoons vaak een een garantie van toepassing. Dit geldt voor een jaar en soms twee jaren. Mocht er binnen deze garantieperiode iets gebeuren met je telefoon dan heb je recht op reparatie of vervanging. Een gsm verzekering sluit je dus niet zomaar af. Denk er goed over na en vergelijk ook de verschillende aanbieders en hun prijzen met elkaar. Pas als je ervan verzekerd bent dat je zo een verzekering daadwerkelijk nodig hebt, kun je het aanvragen.

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog